Autoxo Sport Hoveddel Side topp
NY RETNING FOR MASERATI

Modena, 26. september 2019

I samarbeid med FCAs investeringsprosjekt på 5 milliarder euro, lanserer nå Maserati en innovativ plan for produksjon av elektriske, selvstyrende kjøretøy.Produksjonen vil finne sted i Modena, Cassino og Torino (Mirafiori og Grugliasco).

Alle Maseratis nye modeller vil bli produsert fullt og helt i Italia, med både hybrid og elektrisk
fremdrifts-teknologi, med den innovasjonen og høy ytelse som kjennetegner
bilmerkets legendariske “dna”.

De elektriske bilmodellene vil kombinere Maseratis tradisjonelle og gode kjøreegenskaper med
neste generasjons batteriteknologi, og dermed kunne tilby unike kjøreegenskaper, utvidet
rekkevidde og ultra rask lading.
En ny retning innen Maseratis innovative teknologi er autonom kjøring eller selvstyrende kjøretøy.

Alle de nye Maseratimodellene vil tilby en rekke selvstyrende muligheter. Maserati nivå 2 har en forbedret “Highway Assist” for motorvei, og nivå 3 har tilnærmet selvstendig “hands off” -
styrefunksjon, som har evnen til filbytte (manøvrere inn og ut av filer) samt mulighet til å stanse trygt langs veien hvis føreren mister kontrollen over kjøretøyet.

I 2020 vil selskapet påbegynne “elektrifiseringen” av Maserati Ghibli. Produsert i Torino vil dette bli merkets første hybridbil.
Den første som vil dukke opp av blant de helt nye modellene, vil være sportsbilen som det er svært høye forventninger til, pakket med teknologi som gjenspeiler Maseratis tradisjonelle egenskaper og ytelser. Bilen vil produseres på anlegget i Modena, hvor store oppgraderinger er på gang for å kunne tilpasse produksjonen av en ny generasjon elektriske modeller.

Neste i rekken vil være et nytt Maserati nyttekjøretøy, som skal bygges i Cassino og som er tiltenkt en ledende rolle pga sin innovative teknologi. En investering på ca. 800 millioner euro har blitt øremerket for konstruksjonen av denne nye produksjonslinjen, planlagt for lansering i siste kvartal av 2020. De første prototypene er forventet å rulle ut innen 2021.

Gran Turismo og Gran Cabrio har etter mange års suksess forblitt en del av merkets røtter og de
nye modellene vil nå gå i bresjen for en ny epoke med elektriske biler for Maserati.
Den helt nye Gran Turismo og Gran Cabrio vil bli produsert ved senteret i Torino, hvor FCA
investerer 800 millioner euro. Produksjonen av de nye modellene vil komplementere Maseratis prestisjefylte og forbedrede kolleksjon med nåværende modeller som Levante, Quattroporte og Ghibli.

Konstruksjon/produksjon har allerede begynt ved Modenas lakkerings anlegg, som vil bli utstyrt med innovativ, miljøvennlig teknologi. Det vil også bli mulig for kunder å kunne få se sin egen bil bli lakkert.
Maserati utvikler nå en helt nytt tilpasningsprogran for kunder som søker “one of a kind”-
eksklusivitet. En dedikert tilpasnings verksted vil opprettes ved Modenas
produksjonsanlegg.

FCAs 2019-2021 investeringsplan for Italia lanserers 29. november i Torino, og inkluderer tretten helt nye og oppdaterte FCA-modeller og elektriske versjoner av 12 nye eller eksisterende modeller, inkludert Maseratis produkter, den nylig lanserte hel-elektriske versjonen av Fiat 500 som vil bli produsert hos Mirafiori, og et nytt førsteklasse kjøretøy for Alfa Romeo som vil bli produsert i
Pomigliano.

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn