SF90 | Autoxo Sport Hoveddel Side topp
Vinneroppskriften

I dag ble Scuderia Ferraris utfordrer til årets Formel 1 sesong avduket i Maranello.

Døpt SF90, er det den 60. Formel 1 bilen til Ferrari, og den sjette hybridraceren. Navnet SF90 vinker en hyllest til Scuderia Ferrari sitt 90 års jubileum i år. Bilen er produsert basert på sportens nye tekniske reglement for 2019, som har ført til flere synlige forandringer fra fjorårets bil. Blant de mest synlige forandringene er vingen foran og bak. En forenklet og bredere frontvinge, samt en høyere og bredere bakvinge. Bilens sideskjørt har krympet i høyde - dette i tråd med reglementets forandringer i håp om å gi tettere racing i 2019, med biler som har enklere aerodynamikk, og derav kan ligge tettere uten å produsere alt for turbulente luftstrømmer. Bilens vekt er økt til 743 kilo, noe av dette skyldes at minimumsvekten for førere har blitt økt til 80 kilo, samt at bensinmengden tillat om bord øker fra 105 til 110 kg. Bilens nøyaktige antall hestekrefter fra V6 motoren på 1.6 liter er en godt bevart hemmelighet, men hybridsystemet alene utvikler 120 kw i henhold til effektgrensen i Formel 1.

«Jeg ser stort frem til årets sesong, teamet er på en god vei og forhåpentligvis kan vi fortsette å forbedre oss. Jeg vil vinne verdensmesterskapet, det er min oppgave og grunnen til at jeg er her» - sier Sebastian Vettel.

Charles Leclerc, promotert til annenfører etter en imponerende debutsesong hos Sauber, sier «Jeg gleder meg ekstremt til å starte på dette nye eventyret. Det har vært en drøm siden barndommen, og en veldig emosjonell dag for meg personlig. Jeg er så stolt, jeg er ikke nervøs. Jeg ser mer på det som en mulighet for meg til å stå ved siden av Sebastian Vettel - en ordentlig verdensmester - der jeg kan lære mye. Jeg er sikker på at det vil bli en utrolig sesong, nøkkelen er samarbeid men jeg er sikker på at vi kan klare det» - sier Charles Leclerc

Teamsjef Binotto sa følgende om årets fører lineup «Det er drømmen til enhver teamsjef – de er det beste førerene i Formel 1».

Autoxo Sport gleder seg stort til en ny sesong.

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn