Niki Lauda er død | Autoxo Sport Hoveddel Side topp
EN LEGENDE HAR GÅTT VIDERE

Niki Lauda, en av Formel 1 verdens aller største er gått bort i en alder av 70 år.

Lauda er tre ganger verdensmester i en epoke der førere fortsatt stod i reell fare for å risikere liv og helse hver eneste gang de satt seg bak rattet i sine biler. To av titlene til Lauda hører hjemme i Maranello med Scuderia Ferrari.

Lauda viste for alvor hvilke farer det var forbundet med Formel 1 under Tysklands Grand Prix på Nürburgring i 1976. En horribel ulykke i svingen senere døpt «Lauda Links» (Lauda venstre) arret han for livet med alvorlige brannskader. Ingen kunne forutse den dystre søndagen som senere skulle bli en av idrettsverdenens aller største comebackhistorier. Kun seks uker etter å ha forbrent store deler av kroppen, stilte han til start på Monza hvor han kjørte inn til en fjerdeplass - til tross for enorme smerter. Senere det året stod han kun ett poeng fra å bli verdensmester da han av egen vilje kjørte inn og brøt løpet under svært utfordrende kjøreforhold i regnstormen på Fuji banen i Japan. «Livet mitt er ikke verdt mer enn en bil» skal han ha sagt i det han steg ut av cockpit. Men reisen var ikke over, senere tok han en tittel bak rattet hos McLaren. I nyere tid har han vært en sentral skikkelse i oppbygningen av Mercedes sin suksess.

Niki Lauda er kjent for sitt ikoniske utseende,  sin væremåte. Etter ulykken i Tyskland gikk Lauda alltid med caps for å skjule brannskadene fra den traumatiske ulykken. Niki Lauda ble således en legende og stor inspirasjon blant mange av dagens generasjon førere, og dette fremkommer tydelig når man ser hvor stor grad av nyhetsbilde verden over som preges av han bortgang.

Autoxo Sport kondolerer og takker for inspirasjonen han har vært for mange Ferraristi verden over.

Herman Smidt

Marketing Coordinator
Email
0047 954 45 420

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn