Mindre nummerskilt | Autoxo Sport Hoveddel Side topp
MINDRE NUMMERSKILT

26.09.20 av Martin Engh

For mange bileiere har det vært mye frustrasjon rundt dagens nummerskilt, som sjeldent  passer sportsbiler. Mange har valgt «kreative» skiltløsninger opp gjennom, men fra og med i dag (26. oktober) kan du endelig søke om mindre nummerskilt. 

Kjøretøyforskriften § 39-11 nr. 1 andre ledd
"Bil kan i enkelte tilfeller tildeles lite kjennemerke. De kan være smale eller høye. Bil kan i enkelte tilfeller også tildeles kjennemerke i størrelse 30,3 x 15,3 cm. Slikt kjennemerke kan tildeles bil hvor eier må foreta tilpasninger eller ombygginger for å få montert stort kjennemerke. Statens vegvesen fatter vedtak om tildeling av slikt kjennemerke."

Du søker ved å fylle ut Søknad om tildeling av lite kjennemerke/US-skilt til bil og sende det sammen med bilder av bilen til oss. Bildene skal gi grunnlag for en vurdering av om bilen oppfyller vilkår for å kunne tildeles og bruke et lite/US-skilt.

Krav til bildedokumentasjon
Bildene må ha en god oppløsning
Bilde av bil skrått forfra/bakfra
Bilde av avsatt plass for kjennemerke
Bilde av understellsnummer

Blir bilen godkjent for lite skilt/US-skilt kan du dra til en trafikkstasjon for å få nye skilt. Sjekk først om trafikkstasjonen har ønsket skiltstørrelse på lager eller om det må bestilles først. 

Martin Engh

Digital Marketing
Email
0047 984 79 877

Flere nyheter

Hold deg oppdatert på det som skjer rundt Autoxo Sport. Vær den første som får vite om alt fra Maserati og Ferrari.

Flere nyheter

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn