Nye regler i Formel 1 | Autoxo Sport Hoveddel Side topp
NYE REGLER I FORMEL 1

Fra og med 2021 innfører det internasjonale motorsportsforbundet (FIA) flere viktige regelendringer i Formel 1. Målet med endringene er å skape et mer konkurransedyktig og rettferdig utgangspunkt for alle lag. 

Blant de viktigste tiltakene, setter FIA en budsjettbegrensning på 175 millioner dollar per sesong. Rammen inkluderer i midlertidig ikke førerlønn, lønn til 3 øverste sjefer, samt markedsbudsjett. Håpet er dermed å utjevne forskjellene på de større og mindre teamene, som de senere årene dessverre har vokst svært ufordelaktig. 

På bilene blir det også gjort store endringer. Sikkerheten blir forbedret ved at grunndesignet på bil og førermiljø blir mer robust. Flere deler blir standardisert og dekkene oppjusteres til 18-tommer for å få plass til  større bremseskiver. 

FIA tar også grep for å gjøre løpene mer spennende. Per i dag kan biler miste opp til 40 - 50% av marktrykket ved å kjøre bak en annen bil. Dette gjør i praksis dueller umulig. Med det nye designet på front og bakvinge blir luftstrømmen renere for utfordrere bak. Marktrykket reduseres nemlig til rundt 5 - 10%. 

Det er en omfattende liste med tiltak som nå gjennomføres. FIA har varslet at de vil komme tilbake med en mer konkret liste i nærmeste fremtid. 

Martin Engh

Digital Marketing
Email
0047 984 79 877

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn