Ferrari P80/C | Autoxo Sport Hoveddel Side topp
FERRARI P80/C

En moderne tolkning av en av Ferraris heltebiler er blitt til realitet. P80/C er den siste i rekken av merkets «One Off» spesialprosjekter. Denne gang som en ren banebil – for aller første gang. Hånd i hånd med Ferraris designteam har en heldig kunde fått sin egen heltebil, sterkt inspirert av den vakre Ferrari 330 P3/4, Dino 206 S og 250 LM, biler som blant annet representere merket på Le Mans.

P80/C er den One Off bilen Ferrari har brukt lengst tid på å utvikle, prosjektet har sine røtter helt tilbake til 2015. Dette arbeidet har tatt så lang tid nettopp fordi i ånden av bilene den henter inspirasjon fra, skal form følge funksjon. Dette er ikke en rent estetisk øvelse, men en bil som ser slik ut som den gjør på grunn av enorme mengder tid og ressurser investert i designe dette som en banebil for optimal ytelse uten de begrensinger knyttet til få bilen godkjent for offentlig vei. Dette er synlig i form av blant annet mangelen på frontlykter. 

Rent teknisk er chassis og drivverk hentet fra Ferrari 488 GT3 (løpsbilen som er homoligsert etter FIAs GT3 standard). Bilen er lakkert i rød, men i et spesialsjikt døpt «Rosso Vera» etter kundens eget ønske. Som med alle Ferraris One Off biler, forblir kundens identitet en godt bevart hemmelighet.

Vi gratulerer Ferrari med nok et kunsstykke av en bil. 

KONTAKT OSS

Kontakt en av våre dyktige selgere for mer informasjon

MODELLUTVALG

Som eneste butikk i Norge, forhandler Autoxo Sport ett av verdens mest eksklusive bilmerker – Ferrari. Våre italienske favoritter representerer drømmer og lidenskap. Autoxo Sport tilbyr både nye og brukte modeller. Se hele modellutvalget

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn