Årets superbil 2018 | Autoxo Sport Hoveddel Side topp
Årets superbil 2018

Juryen i Britiske Top Gear Magazine har bestemt seg. Ferrari 488 Pista er kåret til den aller råeste bilen i 2018, Britene begrunner utvelgelsen på bakgrunn av modellens lekenhet, kombinert med førers evne til å enkelt kunne utnytte de 710HK Ferrari 488 Pista leverer.

"The Pista is a natural-born performer, a fourwheeled peacock wearing white and blue war paint, constantly wanting to be under the spotlight while creating a plume of smoke out of its arches from ditintigrated rubber" - uttyper juryen

Bilen er utviklet av teamet som har ansvar for Challenge/GTE og GT3 racerbilene/banebilene til Ferrari. Det betyr at det er lagt stor vekt på vektbesparelse (90kg mindre enn 488GTB). Modellen har forbedrede kjøreegenskaper i form av endret design for å gi økt downforce (+20% i forhold til 488GTB). Fronten har fått en F1 racing inspirert S-Duct luftstyring samt diffusor som gir vesentlig bedre downforce. En større og mer markert bevegelig hekk spoiler fullfører et racing inspirert design.

Ny teknologi sammen med utvikling av allerede eksisterende teknologi gjør bilen til en skarp racerbil. Utvikling av Slip Angle Control system og nyutvikling av Ferrari Dynamic Enhancer (FDE) gjør bilen i stand til å  å legge riktigere trykk på bremsene via software.

Dette sammen med ett racing inspirert lydbilde fra motor og eksos, gir bilen raske rundetider for de som er opptatt av det. Ryktene sier at bilen er raskere enn Ferrari LaFerrari rundt Ferrari sin egen testbane, Fiorano.

Hos norges eneste forhandler kan du bestille Ferrari 488 Pista omgående.

Olav Medhus

Sales / Brand Manager Ferrari
Email
0047 934 331 00

Ferrari 488 Pista

«Pista» er Italiensk og betyr «racerbane» fritt oversatt. Med sitt nyeste tilskudd, tar Ferrari nok et stort steg videre innen lettvektsracere til gatebruk. 

Motoren er en videreutvikling av Ferrari sin kraftigste V8 motor noensinne. Motoren vant «Engine of the year» både i 2016 og 2017, og yter nå 720 hk. 0-200km/t på 7,6 sek, 0-100km/t på 2,85 sek med en toppfart på hele 340 km/t.

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn