105 år med lidenskap | Autoxo Sport Hoveddel Side topp
105 ÅR MED LIDENSKAP

105 år har gått siden Alfieri Maserati og hans brødre gikk sammen om å åpne Alfieri Maserati i hjerte av Bologna. 1. desember 1914 var året det hele startet – Maserati var klar for å sette sine fotspor i motorsporten.

Det var broren Mario som kom med ideen om den nydelige Trident logoen. Han hentet inspirasjon fra The Fountain of Neptune statuen. Da bedriften og logo var på plass, var det på tide å designe biler. Den første bilen som ble produsert var en Tipo 2,6 som så dagens lys tilbake i 1926. Modellen var den racing bil som senere debuterte i Targ Florio samme år. Med selveste Alfieri Maserati bak rattet, stakk Maserati av med førstepremien i klasse 1,5L. Maserati stoppet ikke for noen og fortsatte videre med stor suksess. De vant blant annet to ganger i det berømte løpet Indianpolis 500  (1939 og 1940) og tok fire strake seiere i Targa Florio, sammen med ni førsteplasser i F1 serien.

I 1939 ble Maserati kjøpt opp av Orsi-familien og hele bedriften ble flyttet til Modena, hvor Orsi-familien holdt til. Her skulle de starte en ny produksjon av biler, samt investere i forskning og innovasjon. Dette var med på å gjøre Maserati kjent over hele verden. 1963 var året hvor Quattroporte rullet ut fra fabrikken. Sedanen var ment for å treffe et nytt segment med høy følelse av luksus og komfort verden ikke hadde sett før.

Etter oppkjøpet av Fiat i 1993, falt Maserati under Ferrari i 1997. Dette var starten på en stor forandring, som førte til oppstandelsen til den berømte 3200GT, som skulle vise seg å være en spesielt viktig brikke til det Amerikanske markedet.

Noen år senere ble Maserati separert fra Ferrari og gikk tilbake til Fiat. Fra 2007 og frem til 2016 har Maserati trollbundet oss alle med modeller som GranCabrio, Quattroporte, Ghibli og Levante.

Med lærdom og styrke fra over et århundre med historie, er Maserati nå klar for å starte en nye epoke: Fortiden og fremtiden møtes allerede i mai 2020, for å spille på morgendagens nye teknologi– Bli med oss på nok en fantastisk reise med Maserati.

Peter Johansson

Brand Manager Maserati
Email
0047 915 33 100

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn